De verbouwing van een oude smederij in hartje Naarden Vesting vroeg om maatwerk en gedurfde keuzes. Door te werken met hoogte, licht en contrasterende materialen is een bijzonder woonhuis gerealiseerd.

De langgerekte uitbouw is benut door over de volle lengte een royale leefkeuken te realiseren.

Het gebruik van wit voor plafonds en wanden, helpt om het invallende licht optimaal te reflecteren.

Alle keuzes in dit huis – van groot tot klein-  sluiten aan bij wens van de hardwerkende bewoners – om optimaal van het leven te kunnen genieten.

Een belangrijke ingreep was het open maken van de bovenverdieping naar de nok toe. Zo transformeerde deze woonlaag tot een ruime, comfortable, extra leefruimte. 

Maatwerk kasten (en keuken) zorgden ervoor dat verschillende woonfuncties konden worden gerealiseerd. Ze vormen bovendien een spannend contrast met de historische eigenschappen van het pand.