Japandi is een opkomende designstijl die de eenvoud van Scandinavisch design combineert met de rust en harmonie van Japans design. Deze fusie van designculturen resulteert in een esthetiek die minimalistisch, warm en uitnodigend is.
Ik beschouw mezelf als echte liefhebber van deze design beweging. De hoge kwaliteit van materialen, en de bijzondere belijning van de interieurs en de meubels staat garant voor een harmonieus en rustgevend interieur. Japandi legt de nadruk op natuurlijke materialen, neutrale en aardse kleuren en strakke lijnen.
In projecten worden de principes van Japandi weerspiegeld door gebruik te maken van houten elementen, rustige kleurenpaletten en meubels met een tijdloze uitstraling. Dit sluit met name goed aan bij mensen die hechten aan een serene en uitnodigende sfeer.
Het is overigens helemaal niet nodig om te kiezen voor een volledig Japandi-interieur. Vaak volstaat het om enkele elementen toe te voegen aan de al bestaande inrichting om toch hetzelfde effect te bereiken. Ik vin het leuk om actief mee te denken bij het bereiken van de gewenste balans tussen Scandinavische eenvoud en Japanse sereniteit.

terug

Japandi